Новият брой на атакуваното от терористи френско списание излиза в милионен тираж

Новият брой на атакуваното от терористи френско сатирично списание "Шарли Ебдо" ще излезе по график, така че читателите могат да го очакват както

Новият брой на атакуваното от терористи френско сатирично списание „Шарли Ебдо“ ще излезе по график, така че читателите могат да го очакват както обикновено – следваща сряда. Новината съобщи Патрик Пелу, един от оцелелите редактори на изданието, където вчера в кървав атентат бяха разстреляни 12 души, съобщи News 7. Броят от следващата сряда трябва да покаже, че „глупостта няма да победи“, добави Патрик Пелу. Той посочи, че оцелелият редакционен екип ще се събере в скоро време, за да обсъди темите в новия брой. Сатиричното списание обикновено излиза в тираж от 60 000 бр., но следващият брой ще е в тираж 1 000 000 бр.
Междувременно издирваните за терористичния акт братя Саид и Шериф Куаши са ограбили бензиностанция в департамента Ена, Северна Франция, предаде Би Би Си. Собственикът на търговския обект е подал оплакване в полиция и е съобщил, че издирваните заради вчерашното нападение срещу парижката редакция на сатиричното издание Шарли Ебдо, при която загинаха 12 души, се движат с кола и са въоръжени с автоматично оръжие и гранатомет. Номерата на автомобила са замаскирани, пояснява британската медийна корпорация. Потърпевшият от нападението разказва, че двамата са откраднали гориво, хранителни продукти и сигнални ракети. Според собственика атентаторите са се отправили към Париж. 
На снимката: Най-издирваните терористи в света братя Саид и Шериф Куаши

COMMENTS

WORDPRESS: 0