Лубиц активно е окуражавал капитана да го остави сам в контролната кабина

Изглежда, че Андреас Лубиц, помощник пилотът на обречения полет на "Джърмънуингс", внимателно е планирал решението си да заключи капитана отвън

Изглежда, че Андреас Лубиц, помощник пилотът на обречения полет на „Джърмънуингс“, внимателно е планирал решението си да заключи капитана отвън и да разбие самолета, пише The Telegraph, като се позовава на публикации в германската преса. Детайли от транскрипцията на записа от черната кутия разкриват, че Лубиц активно е окуражавал капитан Патрик Зондхаймер да го остави сам в контролната кабина, съобщава „Фокус“.
Смразяващо, когато капитан Зондхаймер провежда инструктаж за предстоящото приземяване в Дюселдорф, Лубиц отвръща „Да се надяваме“ и „Ще видим“. В заключителния момент на записа, може да се чуе как капитанът го моли да отвори вратата, преди да се опита да я разбие.
Детайли от транскрипцията на продължаващия час и половина запис, показват, че няколко пъти по време на полета Лубиц се опитва да убеди колегата си да му предаде контрола над самолета. Почти веднага след излизането на капитана започва спускане. На записа се чува автоматична аларма за загуба на височина – предупреждение, че самолетът се спуска твърде бързо. Скоро след това се чуват удари по вратата и гласът на капитана. „За Бога, отвори вратата“ казва той, докато пасажерите викат край него.
След няколко минути се чуват силни звуци от металически удари. Смята се, че капитанът се е опитвал да разбие вратата на кабината с брадва. „Отвори проклетата врата!“, крещи той. Последно на записа се чуват виковете на пътници.
За изясняването на причините, довели до катастрофата на самолета на „Джърмънуингс“ над Френските Алпи, липсва централен компонент: седмица след трагичния инцидент следователите не успяват да открият т.нар. втора черна кутия на самолета, която би могла да даде нов тласък на разследванията, пише германският ежедневник Frankfurter Rundschau, цитиран от „Фокус“. Разследващите органи се надяват данните за полета, съхранени на нея, да хвърлят по-ясна светлина върху това, което се е случило на борда на „Еърбъс“ А320, преди да се разбие в планинския масив североизточно от Марсилия. В сряда екипите, работещи по недостъпните склонове на Френските Алпи, намериха контейнера, но не и апаратурата, която записва данните от уредите на борда.
Кабинният рекордер, или т. нар. първа черна кутия, помогна на френската прокуратура да изгради версията за преднамерено сваляне на самолета от втория пилот Андреас Лубиц. Ако бъде намерено устройството, записващо полетните данни (т.нар. втора черна кутия), ще стане ясно дали все пак самолетът не е имал техническа неизправност, която е довела до трагичния край на полет 4U 9525.

COMMENTS

WORDPRESS: 0