Самоуби се треньорът по футбол на младежи, за когото се доказа, че е педофил

Бившият футболен треньор на децата на "Черно море" Венцислав Маринов е сложил край на живота си. Съобщение за това бе изпратено от варненската р

Бившият футболен треньор на децата на „Черно море“ Венцислав Маринов е сложил край на живота си. Съобщение за това бе изпратено от варненската районна прокуратура.
„Мога да кажа, че засега няма данни за насилствена смърт на Маринов. За изясняване на обстоятелствата около нея е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 127, ал. 1 от НК , т.е. за склоняване или подпомагане другиго към самоубийство. Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия под наше ръководството и надзор“, каза говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова.
Тя добави, че докато следствието не приключи, няма да бъдат изнесени данни по какъв начин и къде се е самоубил треньорът. Маринов бе на свобода, тъй като на 18 ноември м.г. получи присъда от 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Той трябваше да заплати 20 хил. лв. на детето, с което е извършил полов акт, и 15 хил. лв. на друго тренирано от него дете за блудствени действия.
„Маринов си призна вината по всичките 4 обвинения. След присъдата прокуратурата обжалва, като настояваше за по-тежко наказание. Делото му още не е гледано от окръжния съд“, обясни говорителката на районния съд във Варна Стела Янкова.
Животът на бившия футболист на „Добруджа“, „Левски“, „Черно море“ и „Спартак“ (Вн) стана ад, след като на 14 февруари м.г. стана ясно, че Маринов е разследван за педофилия със свои възпитаници в детската школа. Последва мигновеното му уволнение, а жена му Светла, която бе учителка, го напусна
. Оттогава Маринов живееше сам в апартамента си в кв. „Левски“.
„Венци изживя голям срам около историята. В последно време не смееше да излезе от дома си да си купи един хляб от кварталния магазин“, каза негов бивш съотборник.
Три месеца след обвинението няколко бивши съотборници на Венци все още се събираха да пият кафе в магазинчето му. По-късно самият Маринов спря да ги търси, а негов бивш голям приятел от „Черно море“ направо каза, че трябва да лежи в затвора за нещата, които е извършил. Маринов бе изоставен напълно от всички. Преди случките с двете момчета 48-годишният мъж получи инсулт, но се оправи. Не се знае дали заболяването не е отключило у него педофилски страсти, каза друг негов съотборник.
„Мислехме, че Венци е натопен. Сега прочетохме самопризнанията му. Като е изнасилил дете, трябваше да му дадат поне 15 г. ефективно. Всички сме в шок. Познавахме го като футболист мъжкар, който се раздаваше на терена, постоянно идваше и на мачовете на ветераните. Беше ми приятел, помня го като скромен и интелигентен“, твърди легендарен бивш футболист на „Черно море“.
На 14 февруари 2014-а става ясно, че Маринов е разследван за педофилия. По случая бе образувано досъдебно производство във Второ РПУ. В присъствието на психолог от МВР детето, което твърдеше, че е било обект на сексуално посегателство, даде показания. На стадиона имало барака за охраната и работниците по поддръжката. Там за първи път треньорът посегнал на своя възпитаник през юли 2013 г. Извикал детето на индивидуална тренировка. Заниманията продължили 30 минути, след което наставникът накарал детето да влезе в бараката и да се съблече. После му казал да легне на дивана, а след това легнал върху него и 20 минути го опипвал. След случката изпушил цигара и пуснал момчето да си ходи. Следващата събота пак се видели на стадиона насаме, пак нямало деца и треньорът извикал момчето в дома си да му даде екип. Дошъл да го вземе с колата. Вкъщи показал на бъдещия футболист купите си в хола и голямото легло в ъгъла. Накарал го отново да се съблече и да легне на леглото, а после гол легнал до детето. Опипвал задните му части и проникнал в него с пръст. На следващия ден наставникът определил друга среща – в дома си, за да му даде чорапи. Този път ласките напреднали.
„Започна да си пъха чурката в дупето. Заболя ме, той каза: „Добре“ и спря“, разказало пред разследващите момчето.
Скоро след тези срещи момчето отишло за месец на село, но мълчало за треньора. Когато чуло, че негов приятел се отказва от тренировките, казало на майка си, че също не иска да тренира. И обяснил какви са причините.
„Има разследване, което не е приключило. Няма нищо вярно в цялата работа. Обвиненията са повдигнати от момчето и семейството му, след като детето остана извън отбора“, заяви тогава пред медиите Маринов.
„След условната присъда родителите на потърпевшите деца са бесни и недоумяват как може педофил да се размине със затвора, след като е признал гнусотиите, които е вършил“, заяви адвокатът Янчо Георгиев.
Прокуратурата смята, че наложеното наказание на Венцислав Маринов е доста по-леко от исканото. То трябва да е минимум 9 г. ефективно. Смятаме, че има престъпление с висока обществена опасност. Става дума за малки деца, като с едното е извършено хомосексуално сношение, а с другото е направен опит, заявиха от там.
Както обявихме веднага след делото, ще протестираме пред окръжния съд“, заяви за „24 часа“ на 18 ноември 2014-а говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0