Очаква ни топло време с леки превалявания

Днес облачността над страната ще е значителна и на много места, главно в Южна и Източна България ще превали дъжд. Такава е прогнозата за времето

Днес облачността над страната ще е значителна и на много места, главно в Южна и Източна България ще превали дъжд. Такава е прогнозата за времето на (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус“.
В низините ще има мъгли. Ще бъде почти тихо. Ще се задържи топло за януари с максимални температури предимно между 9° и 14°, на места в Дунавската равнина 5° – 7°. Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. Сравнително топло за януари с максимални температури от 10° до 14°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнение на морето 1-2 бала.
Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще превали дъжд, над 2000м – слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части временно и силен вятър от юг, югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0