Георги Първанов: България има нужда от силна левица, ще подадем ръка на БСП

АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне. Пред Бълг

АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне. Пред България има много големи предизвикателства и тя не може да се развива без силна левица. Ако ние не го разбираме, толкова по-зле за нас. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов пред Нова телевизия.
По думите му местните избори ще бъдат първият Рубикон за волята и готовността на АБВ да си сътрудничи с БСП.
„Готови сме да обсъждаме съвместни кандидатури за кметове и формули за участие със смесени или отделни листи при необходимост. Ще развием идеите си за това как да изглежда новата лява идентичност, ангажирани не само с традиционните социални слоеве, но и към активните“, обясни Първанов. По отношение на политическата ситуация в страната и промените в Изборния кодекс, той заяви: „Не можем да спрем покупко-продажбата в изборния процес. Но искам да подчертая – липсата на диалог е основен проблем в българския политически живот. Важното е всяка партия да следва политиката си, особено социалната – какъвто е акцентът при АБВ“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0