Йордан Цонев: Тази актуализация на бюджета е абсолютен нонсенс

"Още в края на миналия мандат от ДПС казахме, че има нужда от актуализация на бюджета. Вчера се въздържахме, защото според нас тези параметри на

„Още в края на миналия мандат от ДПС казахме, че има нужда от актуализация на бюджета. Вчера се въздържахме, защото според нас тези параметри на актуализацията не са подходящи. Въздържал се означава, че ние подкрепяме актуализацията, но не и параметрите.“
Това каза в сутрешния блок на БНТ Йордан Цонев от ДПС. „Служебният кабинет направи над 300 млн. разходи повече от предвиденото. Събирането на приходите е драстично изостанало и то при положение, че през втората половина на годината винаги има ръст в събираемостта. Служебното правителство изхарчи над 1 млрд. заедно с европейските средства. Това е причината да гласуваме „въздържал се“.
Тази актуализация ни предлага да не се увеличават приходите, а да се увеличават разходите. Това е абсолютен нонсенс. За КТБ повтаряме едно и също нещо от няколко месеца. Трябва да има разследване и всички да си понесат отговорността. Всичко по КТБ трябва да стане ясно. На виновниците трябва да им се потърси съдебна отговорност, категоричен беше Цонев. Нямам усещането, че Иван Искров е станал жертва на политиците. Според мен той не е жертва на нищо.
Просто регулатора не си е свършил работата. Вероятно и политиците имат вина. Други институции също са допуснали пропуски. Точно поради тази причина трябва разследване за КТБ. Аз никога не съм имал влогове в тази банка. Членове на моето семейство също. Никой не може да иска оставката на Иван Искров. Той трябва да реши сам да си я подаде“, обясни Йордан Цонев.
„Патриотичният фронт прави димни завеси. Те никога няма да оттеглят подкрепата си към кабинета, защото много искат да са във властта, но искат и да запазят избирателите си. За това правят тези номера. ДПС никога няма да подкрепи това правителство, докато в него има партии като ПФ. Отделни решения на кабинета ще подкрепяме. Говоря за оставянето на плоския данък. Това е нещо, за което ще гласуваме „за“, поясни Цонев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0