ГЕРБ и БСП продължават консултациите за съставяне на правителство

БСП е получила съобщение от страна на ГЕРБ за продължаване на консултациите за съставяне на правителството. Успоредно с това бъдещият кабинет се

БСП е получила съобщение от страна на ГЕРБ за продължаване на консултациите за съставяне на правителството. Успоредно с това бъдещият кабинет се бистри на „Раковски“ 134, където се събра ръководството на Реформаторския блок.
Десните обсъждат правилника на парламентарната си група, за какви постове ще се борят и кой ще бъде излъчен за зам.-председател на 43-то Народно събрание.
Пред журналисти Божидар Лукарски заяви, че правителството ще бъде сформирано до края на следващата седмица. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Дадохме си срок. До края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство. Ние не сме имали такъв мандат, че да управляваме само с ГЕРБ, а и всички сили в РБ стоим зад позицията, че не трябва да има правителство на малцинството“, каза Лукарски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0