Отбелязваме Деня на здравния работник

7 април е избран за Световен ден на здравето през 1948 година. В България от 1964 година се отбелязва като Ден на здравния работник, а от 2006

7 април е избран за Световен ден на здравето през 1948 година. В България от 1964 година се отбелязва като Ден на здравния работник, а от 2006 е преименуван на професионален празник на работещите в здравеопазването.
 Всяка година мотото на Световния ден на здравето е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Темата на Световен ден на здравето 2014 г. е „Малко ухапване, голяма заплаха“. Комарите, мухите, кърлежите могат да са много опани за здравето на човека.
Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до гражданите на всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.
Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0