Джигитите на пътя ще плащат по-висока цена за „Гражданска отговорност“

Над 830 лв. стига цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност" за млади шофьори на възраст до 21 г.  Според тарифите на ко

Над 830 лв. стига цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ за млади шофьори на възраст до 21 г.  Според тарифите на компаниите, най-рисковите джигити на пътя, които имат по няколко катастрофи, а работата им е свързана с шофиране, могат да платят 5-10 пъти по-висока цена, пише „Стандарт“.
Такива случаи обаче са по-скоро изключение. Традиционно в края на годината интересът към „Гражданска отговорност“ е особено силен заради подновяването на много изтичащи полици, коментираха от една от големите застрахователни компании.
Има минимални разлики в цените на застраховката спрямо миналата година. Стойността на полиците са съобразени със състоянието на икономиката и платежоспособността на хората, обясняват от друга застрахователна фирма.
„Клиентът търси сигурност, надеждно и качествено обслужване на добра цена“, допълват техни колеги.
Цените на „Гражданска отговорност“ за леки коли с обем на двигателя от 1200 до 1800 куб. см варират между 180 лв. и 270 лв. в зависимост от града, където са регистрирани, и опита на шофьора зад волана. Най-високи са цените за София, а причините са ясни – натовареният трафик, който предполага повече произшествия на пътя.
Най-евтините полици, които могат да си купят опитните шофьори в градове извън София, които няма да излизат зад граница и имат коли с двигатели до 1300 куб. см, са около 146 лв.

COMMENTS

WORDPRESS: 0