Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата е пошла инсценировка

Кражбата на двете тефтерчета на Филип Златанов е пошла инсценировка. Това заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов.

Кражбата на двете тефтерчета на Филип Златанов е пошла инсценировка. Това заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. „Няколко групи хора имат интерес от кражбата. Те не са една група, различни са“, посочи бившият шеф на контраразузнавачите.
Според него интерес от кражбата имат подсъдимите. „За мен най-достоверната версия е търсене на политически скандал. Не е изключено това да е направено с цел в началото на правителството да се създадат скандали“, обясни генерал Атанасов.
Според него изчезването на доказателство не е причина да спре дело. Трябва да има няколко заверени копия на това, което се изследва.
За мен този случай показва дълбоките дефекти в българската съдебна система. Един от големите проблеми в българската държава, е че законът не се прилага еднакво за всички, смята генералът
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров трябва веднага да си подаде оставката не само заради това, че вътрешният министър има право да избере екипа си, с който да работи, а и заради тежките професионални гафове, които направи, сред които случаят „Лясковец“, смята още Атанасов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0