Каракачанов: Няма да участваме с министри в кабинета, може да подкрепим Кънев за премиер

Президентът Росен Плевнелиев продължава политическите консултации с парламентарно представените партии. Днес той ще разговаря и с Патриотичния ф

Президентът Росен Плевнелиев продължава политическите консултации с парламентарно представените партии. Днес той ще разговаря и с Патриотичния фронт. Съпредседателят на формацията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че ще постави акцент върху проблема с цената на тока, съобщи БНР.
„Нашето становище е, че ако не се направи пълна ревизия в енергетиката и не се предоговорят изкупните цени на тока от някои от частните производители, в това число и т. нар. зелена енергия, цените на тока ще продължават да растат и това ще бъде проблем за ниските доходи на българските граждани и за българския бизнес.
Втората тема са монополите и не само енергоразпределителните дружества, но и за големите търговските вериги и за монополите във всяка една област, където унищожават средния и дребния български производител. Необходимо е ново, антимонополно законодателство и реална работа на анти монополните структури.
Третият огромен проблем е свързан с битовата престъпност. Цели райони на страната са обхванати от таци битова престъпност и полицията не може да се справи.
Четвърти проблем – така наречените обществени поръчки, източването насредства чрез тях. Настояваме за нов закон за обществените поръчки“, каза лидерът на ВМРО.
Красимир Каракачанов смята за възможно той и съпартийците му да подкрепят правителство с премиер Радан Кънев. Ние казахме, че няма да участваме с политически лица като министри или заместник-министри. Ако се приеме програмата, която ние смятаме за изключително важна, като част от управленска програма, ще предложим специалисти, които могат да заемат определени длъжности в изпълнителната власт.Ако тази програма не се изпълнява, ще си оттеглим подкрепата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0