В Южна България ще вали дъжд, в Северна – сняг

Днес времето ще бъде облачно. В Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западни

Днес времето ще бъде облачно. В Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици.
Ще духа до умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух. Максималните температури в Северна България ще бъдат от минус 2° до 0°, в Южна – между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи. Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг , югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около 1°. Над Черноморието ще е облачно с превалявания, по северното крайбрежие от дъжд и сняг, по южното – от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 1° по северното, до 4-5° по южното крайбрежие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0