Камен Костадинов: Пеевски и семейството му са върнали всичките си кредити до стотинка на КТБ

Камен Костадинов уличи банкера Цветан Василев в няколко лъжи. "Нали твърдеше, че не е собственик на "Дунарит" и БТК. Как тогава изведнъж ги прод

Камен Костадинов уличи банкера Цветан Василев в няколко лъжи. „Нали твърдеше, че не е собственик на „Дунарит“ и БТК. Как тогава изведнъж ги продава на Луврие. Неговите думи и тези на Луврие се разминават“, заяви пред БНТ депутатът от ДПС.
„Делян Пеевски и семейството му са върнали всичките си кредити до стотинка на КТБ, и то без цесии и прехвърляния. ДПС няма нищо общо с тази банка и никога не е имало. Затова внесохме сигнал до главния прокурор след интервюто на Василев. Единствено ДПС е подготвило четири законопроекта за защита на активите на КТБ. Няма друга политическа сила, която да е направила такова нещо. Ние не претендираме за собствеността върху тези законопроекти. От ДПС сме готови да подкрепим всички предложени мерки, които ще спомогнат за решаването на този проблем и спасяването на активите на КТБ. Ясно е, че парите ги няма. Ясно е и кой ги е откраднал. ДПС непрекъснато се опитва да насочи прожектора към истинския смисъл на този казус“, каза Костадинов.
„Всякакви опити на Цветан Василев да заплашва, че държи страшни тайни в някакви сейфове са несериозни. Той трябва да уважи българските власти и институции. Трябва да дойде и да свидетелства. Очевидно е, че се страхува, но според мен се страхува от съдебната власт. Премиерът му обеща охрана и честен съдебен процес. Ако Василев е почтен бизнесмен, за какъвто се представя по медиите, нека да се прибере и да даде показания“, заяви още депутатът от ДПС.
Той обясни, че проблемите са започнали още с купуването на КТБ от офшорни компании. „Знаете ролята на Иван Костов. И изведнъж Радан Кънев казва, че не е знаел за парите на ДСБ в тази банка. Това е странно, защото Костов е бивш председател на тази партия и всички знаят в какви отношения са с Кънев“, коментира Костадинов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0