Без Зеленски на откриването, в работен ден №1 на НС – оръжия за Украйна, Костадинов се закани да покани Митрофанова

Без Зеленски на откриването, в работен ден №1 на НС – оръжия за Украйна, Костадинов се закани да покани Митрофанова

Володимир Зеленски няма да бъде включен чрез видеовръзка при конституирането на парламента, в първия работен ден на Народното събрание обаче от ДБ ще

Володимир Зеленски няма да бъде включен чрез видеовръзка при конституирането на парламента, в първия работен ден на Народното събрание обаче от ДБ ще внесат предложение за предоставяне оръжия на Украйна.
„Решихме още на първия председателски съвет да бъде взето решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент, съобразно неговата програма и програмата на НС”, заяви депутатът от ДБ Надежда Йорданова.
Според ДБ най-добрият начин за отправяне на подобна покана е след конституирането на НС. Тогава ще бъде поставен и въпросът за предоставяне на оръжие на Украйна. „Още в първия работен ден ДБ ще внесе предложение за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна”, каза Йорданова.
На днешните консултации от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са били против това да стане на самото откриване на 48-ото Народно събрание. В парламента по повод предложението на ГЕРБ се отзоваха единствено от „Продължаваме промяната“, ДПС и „Демократична България“. От срещата отсъстваха БСП, „Български възход“ и „Възраждане“.
„С писма ще бъдат поканени на откриването посланиците на Русия и Беларус“, съобщи междувременно пред медиите Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“.
„Дали това ще стане, зависи от провокациите на другите партии“, каза той и поясни, че всяка партия има право да покани 5 човека.
„Трети пореден ден основната драма е дали ще присъства в НС руската посланичка и посланикът на Беларус, както и дали ще говори Зеленски. Обидно е това“, заяви Костадинов и попита „А дали изобщо България ще я има скоро?“, попита той.
Относно поканата на БСП за среща в понеделник на тема цени, инфлация, доходи, лидерът на „Възраждане“, каза, че това ще се обсъжда, когато стартира работа 48-то НС. „Това е основната тема, която трябва да бъде коментирана тогава“, заяви Костадинов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0