Бедствие на остров Родос, евакуират туристи

Бедствие на остров Родос, евакуират туристи

Гърция е изправена пред ужасна катастрофа, която засяга и остров Родос. По последни данни, около 2000 души се борят да се спасят от яростните горски п

Гърция е изправена пред ужасна катастрофа, която засяга и остров Родос. По последни данни, около 2000 души се борят да се спасят от яростните горски пожари, които обхващат значителни участъци от острова.
Пламъците, разпалени от високите температури и сухите условия, разрушават горите и околната природа, причинявайки сериозни загуби и заплашвайки живота на местните жители и туристи. Огнената стихия е запечатала ужаса и са необходими бързи и смели действия за да се спасят човешки животи и имущества, информира MeteoBalkans късно снощи.
Властите на гръцкия остров Родос съобщиха днес, че са преместили на безопасно място 30 000 души, застрашени от горските пожари, включително 2000 души, които е трябвало да бъдат изведени от плажовете. Властите наредиха евакуация на четири населени места, включително два морски курорта, предаде Асошиейтед прес.
Джордж Хаджимаркос, областен управител на Южно Егейско море, заяви пред телевизия Skai, че операцията, която все още продължава, е била затруднена от пожарите, които са прекъснали достъпа до някои пътища.
„Целта е да защитим човешкия живот“, сподели той.
24shumen.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0