Българин отнесе присъда от близо 10 години затвор във Великобритания

Българин отнесе присъда от близо 10 години затвор във Великобритания

45-годишният български гражданин Юлиан Димов, работещ като масажист във Великобритания, беше осъден на девет и половина години затвор по обвинения в и

45-годишният български гражданин Юлиан Димов, работещ като масажист във Великобритания, беше осъден на девет и половина години затвор по обвинения в изнасилване на 10 клиентки, съобщава БНР. Юлиан Димов е използвал приложение за козметична терапия, за да открие и изнасили десет клиентки в собствените им домове.
Българинът се е възползвал от жертвите си, след като те резервирали сеанси при него в приложението „Urban“, което позволява на клиентите да се свързват с терапевти на свободна практика за частни сесии.
Димов, професионален физиотерапевт, беше заловен, след като една от жените го докладва, че я е нападнал по време на масаж през ноември 2022 година. Полицията се е свързала и с други жени, които са имали сесии с него и някои от тях са признали за подобни инциденти.
Димов беше арестуван на летище „Гетуик“ при опит да хване еднопосочен полет за родината си на 15 юни миналата година. При проверка на телефона му полицията открила повече от 30 снимки на жени, направени без тяхното съгласие при домашни посещения. Той е пращал снимките на негов приятел, агент по недвижими имоти. Димов твърди, че снимките са само за професионална употреба в неговия уебсайт за масажи.
Миналия месец срещу българина бяха повдигнати 12 обвинения за сексуално насилие, шест обвинения за воайорство и два обвинения за опит за воайорство.
Съдия Барбара Менса в съда в лондонския квартал „Ууд Грийн“ произнесе присъдата след като съдебните заседатели единодушно признаха Димов за виновен след процес, продължил около две седмици. В съдебната зала при произнасянето на присъдата присъстваха съпругата и майката на обвиняемия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0