Акт за турски шофьор, опитал да прекара през границата 2 100 кутии цигари без бандерол

Акт за турски шофьор, опитал да прекара през границата 2 100 кутии цигари без бандерол

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на то

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.
Превозното средство пристигнало на пункта на 21 юни на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.
При последвалия физически контрол са установени 2 100 кутии (42 000 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.
От началото на годината до момента митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през юни те са над 420 000 къса. Установени са 143 нарушения.
Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари, допълниха от митницата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0