Ако изборите бяха днес: ПП-ДБ водят с 0,5% пред ГЕРБ-СДС

Ако изборите бяха днес: ПП-ДБ водят с 0,5% пред ГЕРБ-СДС

Преднина от 0,5% на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" пред ГЕРБ-СДС сред гласуващите. Това показва национално проучване, финан

Преднина от 0,5% на коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ пред ГЕРБ-СДС сред гласуващите. Това показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1080 лица над 18 г. в периода 18-27 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.
ПП-ДБ събира 20,9% от гласуващите, а ГЕРБ-СДС са втори с 20,4%. Процентите на база всички запитани сочат първи да са ГЕРБ с преднина от 2%. За коалицията с лидер Бойко Борисов процентите сред всички са 15,4%, а за ПП-ДБ – 13,3%.
Към момента под 4-процентната бариера остават „Български възход“, „Има такъв народ“ и новата коалиция „Левицата“.
Следващото Народно събрание се очертава да е с пет партии. Според данните сред гласуващите ДПС е трета политическа сила с 13,3%, следва „Възраждане“ с 11,8%. БСП би била пета на вота на 2 април и ще е последната партия, която преминава прага за влизане в Народното събрание. Социолозите отчитат за социалистите 6,6%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0