Акад. Денков: Продължава присъственото обучение на учениците в страната

Акад. Денков: Продължава присъственото обучение на учениците в страната

Продължава присъственото обучение в страната. При болно дете в клас паралелката се карантинира. Мерките се вземат на местно ниво и зависят от решеният

Продължава присъственото обучение в страната. При болно дете в клас паралелката се карантинира. Мерките се вземат на местно ниво и зависят от решенията на областните здравни инспекции. Към момента в страната под карантина са около 3% от паралелките. Това заяви в ефира на БНТ просветния министър акад. Николай Денков.
„Опитваме се да избегнем да се спира присъственото обучение дори при липса на болни деца, защото се налагат строги здравни мерки“, уточни Денков. Той допълни, че при желание на родителите децата могат да останат вкъщи и да се обучават дистанционно.
50% от учителите в страната са ваксинирани. Преболедували и ваксинирани са 15% от учениците. „Наблюдава се повишена заболяемост в училищата, но при настъпваща поредна вълна, това е нормално“, обясни просветният министър. Той подчерта, че има пропуски в процеса на обучение, но те са много индивидуални. „Промени в учебните графици не се предвиждат. Срокът ще приключи както е предвидено. Обсъжда се дали да се даде малка ваканция“, обясни Денков и добави, че се дискутира по-ранно започване на следващата учебна година, като тя да се открие на 5 септември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0