Акад. Денков: Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за правителство

Акад. Денков: Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за правителство

Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Няма да участваме в съвместно коалиционно управление. Докато ГЕРБ не промени отнош

Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Няма да участваме в съвместно коалиционно управление. Докато ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма как да управляваме заедно. Това каза академик Николай Денков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ пред bTV.
„Хората очакват ние да променим начина, по който се управлява държавата. Към момента няма никакви индикации, че ГЕРБ е готова да промени този подход, освен една и това е законодателната програма, която приехме заедно“, добави Денков. „Ако тя започне да се изпълнява и видим, че се приемат законите, които изискват отчетност от главния прокурор, тогава ще видим, че има промяна в подхода на ГЕРБ, за момента това не е така“, категоричен бе той.
Денков заяви още, че ПП-ДБ ще търси подкрепа за втория си мандат от всички, които следват законодателната промяна и подхода за промяна на България към развита европейска държава. Вариант е и правителство на малцинството, ако получат втория мандат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0