Акад. Денков: Министри от ГЕРБ няма да има, обсъждаме състава

Акад. Денков: Министри от ГЕРБ няма да има, обсъждаме състава

Министри на ГЕРБ в бъдещото правителство няма да има, коментира номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков, цитиран от dnes.bg. "Обсъждаме съста

Министри на ГЕРБ в бъдещото правителство няма да има, коментира номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков, цитиран от dnes.bg.
„Обсъждаме състав и структура“, каза той след срещата в кабинета на председателя на Народното събрание между представители на ПП-ДБ и ГЕРБ.
Той увери, че диалогът е конструктивен.
По думите му в разговора има два елемента – единият е дасе гарантира, че няма да има проблем с администрацията,за което ще се изготви съотвентия докумен, а втория е персоналният състав на кабинета.
„Има работа, дайте ни малко време. Оставете ни да си свършим работата. Министри като министри от ГЕРБ-СДС няма да има. Това, което има, е състав, от който тръгнахме. Приемаме експерти отвсякъде като предложения, въпросът е кои са най-добрите“, заяви Денков.
Кандидатът за министър-председател не отговори дали съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев ще отпадне като министър на финансите, за какъвто беше номиниран в първия вариант на проектокабинета „Денков“.
Кандидатът за премиер разясни, че при преговорите в момента има два елемента – единият да бъде гарантирано, че няма да има проблеми с администрацията, за което се подготвял съответният документ, който да даде спокойствие на всички, по думите на Денков, които са се притеснили. И второто е персоналният състав.

COMMENTS

WORDPRESS: 0