Започва чистка на гранични полицаи, 9 са предложени за дисциплинарно уволнение

Девет гранични полицаи от ГКПП „Капитан Петко войвода" са предложени за дисциплинарно уволнение, а други 6 са предложени за по-леко наказание. С

Девет гранични полицаи от ГКПП „Капитан Петко войвода“ са предложени за дисциплинарно уволнение, а други 6 са предложени за по-леко наказание. Санкциите идват, след като от ДАНС подали сигнал, че на българо-гръцкия пункт край Свиленград минава турски трафикант на хора, който влиза в България необезпокоявано.При операция на „Вътрешна сигурност“ към МВР пикапът на турчина бил проверен и в него се оказало, че е укрито сирийче на 14 години. Информирани твърдят още, че на записи от охранителните камери се виждало как турчинът подавал бяла кутия на дежурния полицай.
От пресцентъра на МВР потвърдиха, че е образувана дисциплинарна проверка по случая. От там отказаха да съобщят подробности, както и колко точно полицаи са обект на проверката, пише topnovini.bg.
От вътрешното министерство уточниха обаче, че въпросните служители са отстранени от работа.
На пункта е създадена организация да не се затруднява работата и да не се пречи на влизащите и излизащите пътници, допълниха от силовото ведомство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0