97 курмуша изстреляха в един от най-големите мафиоти в Гърция

97 курмуша изстреляха в един от най-големите мафиоти в Гърция

Eдин от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил застрелян с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос К

Eдин от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил застрелян с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2.00 часа след полунощ в неделя.
Според телевизия Скай полицията разглежда случая като „вътрешната война в гръцката мафия“. На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двамата убийци. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва. После подпалили джипа, информират гръцките власти.
Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията, предава БТА. Той е бил известен с прякора Замбон, Шунката. В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.
Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като Карафлас, в превод Плешивия.
Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите Рамбо и Ньоньос. Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. Замбон отново е жертва на покушение, при което е сериозно ранен в ръката и крака, но е успява да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на убийците засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона.
Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора Бела Мафиа, с която Замбон е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.
През 2015 г. Замбон участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.
Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.
Шунката е поел тогава поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

COMMENTS

WORDPRESS: 0