90 пожарникари гасят огромен пожар до двореца Версай

Голям пожар е избухнал в Париж близо до двореца Версай. До момента няма данни за пострадали, съобщи БТВ. По неофициална информация огънят е тръгнал от

Голям пожар е избухнал в Париж близо до двореца Версай. До момента няма данни за пострадали, съобщи БТВ. По неофициална информация огънят е тръгнал от автокъща. Близо 90 пожарникари са изпратени да гасят пламъците. Според следователи е възможно пожарът да е причинен от късо съединение.
Само преди седмица голям пожар унищожи част от катедралата „Нотр Дам”. Междувременно започна покриването с брезент на катедралата. Има опасения, че очакваните валежи може да нанесат повреди или дори да срутят части от сградата, особено след големите количества вода, която беше използвана при гасенето на пожара на 15 април.
Огромен „чадър“ ще защитава сградата при лошо време, докато завърши възстановяването. Очаква се това покриване на катедралата да отнеме няколко седмици. Президентът Еманюел Макрон изрази желание „Нотр Дам“ да бъде напълно възстановена до пет години, но според някои експерти този срок е прекалено кратък.