9 българи на борда на горящ ферибот край бреговете на Гърция! Вижте имената им

Деветима са българите, които са в списък на пасажерите на горящия ферибот "Норман Атлантик", съобщиха от пресцентъра на външно министерство. Тов

Деветима са българите, които са в списък на пасажерите на горящия ферибот „Норман Атлантик“, съобщиха от пресцентъра на външно министерство. Това са С. Аргирова, Р. Тодорова, А.
Асенов, В. Доспатлиев, Красимир Естов, Г. Хайтов, М. Мосавитцки, Сл. Божилова и
П. Ненова.

Пожар е избухнал в неделя сутринта на борда на италианския ферибот край бреговете на Гърция. Инцидентът се е случил при лоши метеорологични условия, предаде Франс прес.
Фериботът „Норман Атлантик“, който е напуснал пристанището на гръцкия град Патра в неделя към 5:30 часа местно време, е плавал към италианското пристанище Анкона.
Списъкът с пасажерите е получен във Външно министерство от гръцкото министерство на външните работи. Засега не се знае дали деветимата българи са се качили на ферибота или дали евентуално са евакуирани. Посолствата ни в Атина и Рим и генералното ни консулство в Солун са в постоянна връзка с компетентните власти, които участват в спасителната операция.
Плавателният съд е подал сигнал за бедствие на около 33 морски мили от гръцкия остров Отонои. Седем товарни кораба са се притекли на помощ на горящия „Норман Атлантик“. По този начин корабите предпазват ферибота от вълните и улесняват евакуацията на хората.
В района на бедствието има буря, като силата на вятъра достига 7-8 бала по скалата на Бофорт.
Според местните медии пожарът е обхванал цялата кърма на кораба. На борда на ферибота имало 468 души – 411 пътници и 56 души екипаж. Около 270 души са гръцки граждани, а екипажът се състои от 22 италианци и 34 гърци.
Няма загинали хора.
В гаражната част, откъдето е тръгнал пожарът, са били паркирани 125 товарни автомобила, 84 леки коли и три автобуса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0