Убийцата на 8-годишното момиче в Поморие получи доживотен затвор

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжен съд Бургас на Атанаска Георгиева. Тя бе призната за виновна, че за

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжен съд Бургас на Атанаска Георгиева.
Тя бе призната за виновна, че за времето от 17 ч. до 19 ч. на 10.04.2014 г. в гр. Поморие, умишлено е умъртвила малолетно момиче, приведено в безпомощно състояние, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха от съда. Окръжен съд Бургас уважи частично предявените от родителите на пострадалата граждански искове. Георгиева е осъдена да заплати по 130 000 лв. обезщетение за причинените им с непозволеното увреждане неимуществени вреди. Съдът отхвърли гражданските искове в останалата им част до 200 000 лв. за всеки от гражданските ищци.
Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.
Вчера Атанаска Георгиева отказа да се признае за виновна за убийството на Александра. В продължение на 3 часа и половина бургаските магистрати я разпитваха. Тя отказа да се признае за виновна и разказа своя версия за престъплението.
Петима свидетели, експерт психолог и вещи лица дадоха също показания.
39-годишната Атанаска Георгиева повтори версията, представена вече в съда от майка й Светла Димитрова, според която извършител на престъплението е мъж на име Антон Петров.
По думите й, на 10-и март миналата година, той три пъти посетил квартирата й в Поморие. Първия път водел със себе си малката Алекс, втория път бил сам, а в два часа след полунощ пристигнал в таванското помещение, като носел трупа на детето.
Подсъдимата Атанаска Георгиева е психично здрава. При разпитите тя е била контактна, заяви началникът на сектор Криминална психология към Института на Министерството на вътрешните работи Любка Христова.
Аутсайдер, изключително затворена, неуверена. Беше абсолютно контактна, вменяема, в момента, в който разговаряхме, посочи тя.
Няма данни за друг извършител или съучастник в престъплението, каза прокурорът по делото Димо Маджаров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0