Мъж застреля 8 души в ресторант, командосите го ликвидираха

Мъж, който днес следобед застреля осем души в чешки град, бе убит. Това съобщи чешкият министър на вътрешните работи Милан Хованец. „Извършителя

Мъж, който днес следобед застреля осем души в чешки град, бе убит. Това съобщи чешкият министър на вътрешните работи Милан Хованец. „Извършителят е ликвидиран, ситуацията в ресторанта в Ухерски брод вече е овладяна. За съжаление вече ми потвърдиха, че са убити осем души. Има и много ранени, включително и сервитьорка. Става въпрос за 60-годишен мъж, който е влязъл в ресторант „Дружба“ въоръжен с два пистолета. Имаме непотвърдена информация, че е мъжът е бил с психични отклонения“, съобщава кметът на Ухерски брод Патрик Кунчар, цитиран от чешката телевизия.
Преди да влезе в ресторанта, стрелецът се свързал с Националната телевизия на Чехия и съобщил за намеренията си. Влязъл е вътре и първоначално е взел клиентите за заложници. Малко след това от вътре е била изнесена тежко ранена жена. Останалите хора там обаче продължавали да бъдат държани за заложници. 
Малко след 15. 30 часа в ресторанта нахлули специалните части и успели да убият стрелеца. Вътре обаче установили, че той е застрелял осем души. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0