Започна делото срещу златоградчанката Атанаска Георгиева, умъртвила 8-годишната Алекс

Процесът срещу сочената за извършител на убийството на малката Александра от Поморие – 39-годишната Атанаска Георгиева, започна в 9.30 часа в Бур

Процесът срещу сочената за извършител на убийството на малката Александра от Поморие – 39-годишната Атанаска Георгиева, започна в 9.30 часа в Бургаския окръжен съд. Делото ще продължи три дни, предава „Флагман“. Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров, Атанаска от Златоград е умъртвила 8-годишното дете чрез задушаване. Наказателният кодекс предвижда за такова обвинение от 15 до 20 г. доживотен затвор.
Атанаска Георгиева влезе безмълвно в съда, тя не каза дума пред медиите.Пред съдебната зала майка й Светлана Димитрова заяви: „Дъщеря ми не е извършила убийството, утре ще кажем кой е!“
Трагедията с малката Александра потресе Поморие на 11 април м.г., след като ден по-рано момиченцето не се върна от училище. Първоначалната версия беше, че е възможно да е била отвлечена заради дейността на баща й Веселин Тодоров. След денонощие в неизвестност развръзката беше шокираща – трупът на момиченцето беше открит в таванското помещение, обитавано от Атанаска.
Родителите на Александра – Евелина и Веселин Тодорови поискаха 400 хил. лева кръвнина
През последните месеци самата Атанаска и нейните близки, сред които сестра й Северина, многократно се опитваха да насочат вината за извършеното тежко престъпление в различни посоки. Те повдигаха многократно кампании в социалните мрежи, пишеха загадъчни обръщения за мистериозната поява на мъж, на който тяхната Наска била жертва. Самата Атанаска също преобърна изцяло показанията си.
От страната на обвинението е прокурор Димо Маджаров, очаква се до него да застанат адвокатите на семейството на малката Алекс – Тодорови – Росен Кожухаров, Яни Николов и Валентин Калчев. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0