Гешев: Пред провал е борбата с престъпността в национален мащаб

Гешев: Пред провал е борбата с престъпността в национален мащаб

Изправени сме пред провал в борбата с престъпността, и то в национален мащаб. Това заяви главният прокурор Иван Гешев. "Ежедневно сме свидетели на в

Изправени сме пред провал в борбата с престъпността, и то в национален мащаб. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.
„Ежедневно сме свидетели на война на пътя, водеща до изключително висок брой жертви, на телефонни измами, битова престъпност, на вълна от наркотици, заливаща българските училища. Миграционният натиск над страната ни непрекъснато расте.
Нуждаем се от незабавни законодателни мерки за овладяване на престъпността, която засяга потенциално всеки български гражданин.
Надяваме се, че гласът на магистратите, академичната общност и гражданското общество най-после ще бъде чут при професионален, а не в политически дебат.
Разбирането на Прокуратурата на Република България, е че само взаимодействието в рамките на конституционно установените правомощия на всяка една от властите, диалогът и загърбването на личния интерес и политическите различия може да доведе до постигане на тази цел.
Заявявам своята готовност да се отзова за среща с парламентарно представените партии. ПРБ ще ангажира целия си експертен потенциал, включително с предложения за законодателни промени с цел ефективна и реална правна реформа.
Времето за политическо говорене изтечеВреме е за незабавни действия, тук и сега“, се кзва в изявлението на Гешев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0