Ген. Атанасов: Изчезването на Сертов е свързано с нещо битово, в същият ден е изтеглил 8000 лева, освен това е оставил телефоните си

"Има два факта, които говорят, че изчезването на Петко Сертов е свързано с нещо битово. Единият факт са оставените телефони, а другият тегленето

„Има два факта, които говорят, че изчезването на Петко Сертов е свързано с нещо битово. Единият факт са оставените телефони, а другият тегленето на 8000 лв.“, заяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов.
„Сертов знае, че чрез телефоните той може да бъде подслушван“, добави той. Ген. Атанасов заяви, че не помни ДАНС да е имала някакви успехи, когато Петко Сертов е бил неин председател. Той не изключи възможността обаче Сертов да знае някаква секретна информация и с това да е свързано изчезването му.
Атанасов добави, че Сертов е франкофон, владее няколко езика. „Той е аналитичен човек“, добави още той.
„Днес ДАНС е в много лошо състояние“, заяви генералът и поясни, че в момента Агенцията е спяща клетка, която се храни от държавния бюджет. Според него тя трябва да се преструктурира задължително.
„Трябва да се смени ръководството на ДАНС“, смята още той и допълни, че хората, които са по върховете на Агенцията не са компетентни да заемат въпросните длъжности, независимо какъв е капацитетът им. Атанас Атанасов коментира и темата „Южен поток“. Той заяви, че е изключително важно това, че тръбата не носи никакви икономически ползи за България.

COMMENTS

WORDPRESS: 0