Плъхове хапят 80-година пенсионерка в общинско жилище

Студ като под открито небе, влага, паднал таван... и плъхове – в такива условия живее 80-годишната Марийка Димитрова. От 1962 г. обитава общин

Студ като под открито небе, влага, паднал таван… и плъхове – в такива условия живее 80-годишната Марийка Димитрова. От 1962 г. обитава общинско жилище, плаща си сметките и от години е сама. В края на 2014 г. се оказва в болница, след като за втори път е нахапана от плъхове и получава интоксикация, съобщава bTV.
Нейната приятелка д-р Ненова разказа, че възрастната жена от 2 години се бори за ново жилище, останала е последен наемател в порутена сграда в столичния район „Оборище“. Обиколките по институциите обаче приключили с „Не“.
Районният кмет Йорданка Фикирлийска обясни, че миналото лято се срещнала с баба Марийка и й предложила да бъде настанена в социално заведение. Тя отказала. „Предоставянето на жилището от общината не е социална услуга“, подчерта тя и допълни, че задължение на обитателите на общинското жилище е да го поддържат във вид. Фикирлийска допълни, че сградата не е изцяло общинска собственост, а други свободни жилища в района няма. Тя предложи възрастната жена да бъде настанена в социално заведение, докато й се намери жилище в столицата.
„Аз мечтая и желая да имам тоалетна и баня“, каза баба Марийка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0