8 партии в новия парламент, първи са ГЕРБ следвани от ПП

8 партии в новия парламент, първи са ГЕРБ следвани от ПП

8 партии и коалиция ще влязат в 48-ото Народно събрание, сочат данните от социологическо проучване на „Галъп“. То е идентично с установеното на терен

8 партии и коалиция ще влязат в 48-ото Народно събрание, сочат данните от социологическо проучване на „Галъп“. То е идентично с установеното на терен от други агенции през последните две седмици – ГЕРБ ще е първа сила, втора се очертава „Продължаваме промяната“, а битката за третото място е между „Възраждане“, ДПС и БСП.
Ако изборите бяха в първата десетдневка на септември, ГЕРБ-СДС биха получили 25,9% от потенциалните гласове, „Продължаваме промяната“ – 19,2%.
ДПС и „Възраждане“ засега изглеждат като преки конкуренти в класирането, съответно с 11,5% и 11,3%. Заради очаквания вот за ДПС от чужбина, например, както и заради трудно уловимите тенденции на потенциална мобилизация на по-радикални привърженици на „Възраждане“, трудно предвидимо e мястото на тези партии, както една спрямо друга, така и в самата подредба, презастраховат се от „Галъп“.
БСП е с 9,8% от потенциалния вот.
„Демократична България“ е със 7,6%, „Има такъв народ“ – 4,3%, и „Български възход“ – 4,2%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0