8 нови случая на коронавирус у нас, общо са 51

8 нови случая на коронавирус у нас, общо са 51

Осем са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (

Осем са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Общият брой на заразените с COVID-19 в България e 51, двама са починалите.

След София, Плевен, Габрово, Монтана, от днес и Варна е на коронавирус-картата. Пациентът от Варна е пътувал в Италия, бил е в Бергамо, в центъра на епидемията. После заминал за Барселона. Върнал се със самолет в София и с кола стигнал до Варна.

„Очертаващото се като тенденция е, че новоизлизащите като положителни проби отговарят точно на профила на хората, които очаквахме. Близо 90% са хора, които в рамките от няколко дни до две-три седмици са посещавали страни от Западна Европа. Основният механизъм на възникване на заболяването в България все още е вносът от чужбина. Постепенно вървим и към другия етап – по-широко разпространение на вируса в нашето общество“, коментира в ефира на „Хоризонт“ д-р Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор, част от националния оперативен щаб във връзка с коронавируса.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0