74-годишен стреля с пистолет срещу кола, решил, че се движи твърде бързо

"Сватбарска" стрелба стресна жителите на авренското с. Тръстиково и за малко не прерасна в кървава свада. В неделя около 20,20 ч на кръстовището между

„Сватбарска“ стрелба стресна жителите на авренското с. Тръстиково и за малко не прерасна в кървава свада. В неделя около 20,20 ч на кръстовището между централната улица и ул. „Никола Вапцаров“ местен пенсионер открил огън по преминаващ покрай дома му автомобил. В него пътувало младо семейство от Синдел, което бързало да заведе болното си 6-годишно момиченце на преглед в спешния кабинет в Девня. Внезапно край колата им зафучали куршуми, един от които ударил предното стъкло. „На улицата имаше хора. По чудо никой не пострада, но детенцето от колата и бременната му майка изпаднаха в шок. Наложи се да ги свестяваме и да успокоим вбесения съпруг, който каза, че има нож и хукна да дири стрелеца“, разказаха свидетели на екшъна, съобщи „Труд”.
Те викнали полиция и бабаитът – 74-годишният дядо Иван, когото местните наричат Певеца, бил задържан. Според комшии той бил сприхав и щом кипнел, вадел оръжие. Униформените установили, че е стрелял със законно регистриран газов пистолет. Иван Певеца им обяснил, че се възмутил, защото колата се движела прекалено бързо по улицата. Срещу пенсионера е образувано бързо производство по Указа за дребното хулиганство и предстои съдът да му наложи административна санкция, обясниха от пресцентъра на варненската полиция.

COMMENTS

WORDPRESS: 0