Задържаха имамa Ахмед Муса Ахмед за 72 часа с разпореждане на прокуратурата

Лидерът на мюсюлманите в ромския квартал "Изток" на Пазарджик имамът Ахмед Муса Ахмед е задържан за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокурат

Лидерът на мюсюлманите в ромския квартал „Изток“ на Пазарджик имамът Ахмед Муса Ахмед е задържан за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазраджик. Единственият осъден на ефективен затвор за проповядване на радикален ислям бе арестуван вчера по време на акцията на ДАНС и прокуратурата в ромския квартал в Пазарджик.
Преди броени минути Ахмед Муса Ахмед бе изведен с белезници от сградата на Окръжна прокуратура в Пазараджик, придружаван от цивилни служители на ДАНС, качен в полицейски автомобил и откаран в следствения арест на областната полицейска дирекция в града.
На въпрос на „24 часа“ „повдигнаха ли ти обвинение“ Ахмед Муса Ахмед отговори: Все още не. Веднага след неговото извеждане от сградата на прокуратурата в Пазараджик бяха докарани трима мъже с полицейски автомобил с пловдивска регистрация. Източници, запознати с разследването, съобщиха, че те са от Пловдив и са били задържани вчера по време на акцията в пловдивския квартал Столипиново. Те ще бъдат разпитани в Пазарджик, защото досъдебното производство за прокламиране на антидемократична идеология и за проповядването и възхваляването на ислясмка война е образувано от местната окръжна прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0