Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на хотел във Велинград

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фра

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фрактури на таза и крайниците. Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в “ Пирогов“, в София, където снощи е опериран, потвърди за „24часа“ говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
Инцидентът е станал в четвъртък след обяд. Пострадалият, който е бил гост на хотела, се е спуснал да хване асансьора в момент, когато вратите на ескалатора са се затваряли. Той обаче е успял да провре крака си между двете крила на асансьорната врата, а с ръцете си опитал да ги разтвори. В този момент кабината тръгнала и повлякла мъжа, който увиснал с главата надолу.
Секунди по-късно вратата на кабината се отворила и столичанина полетял в шахтата под асансьорната кабина. Инцидентът е станал на първия етаж на хотела, но тъй като той е построен на склон и има приземни помещения дъното на шахтата е на около 6 метра дълбочина.
Аварийно спасителен екип от пожарникари, медици и полицаи са извадили пострадалия от дъното на шахтата.
По неофициална информация пострадалият е бил на семинар на голяма чуждестранна петролна компания у нас, който се е провеждал в четиризвездния хотел във Велинград.

COMMENTS

WORDPRESS: 0