6-годишно с алкохолно натравяне след като изпи 200 мл водка

6-годишно дете бе спасено от алкохолно отравяне в болницата в Бургас, съобщиха от МБАЛ - Бургас. Благодарение на бързата реакция на лекарите от

6-годишно дете бе спасено от алкохолно отравяне в болницата в Бургас, съобщиха от МБАЛ – Бургас.
Благодарение на бързата реакция на лекарите от Спешното отделение на МБАЛ Бургас бе спасен живота на 6-годишно момиче, прието в болницата с алкохолна интоксикация. В петък, в късния следобед, родителите на детето са го донесли на ръце, в безсъзнание. По думите им, то изпило около 200 грама водка. Родителите се притеснили, защото детето започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Те са били заедно вкъщи, но не са разбрали кога дъщеря им е намерила и погълнала алкохола.
„Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът“, обясни д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен. Заедно с реаниматора д-р Милена Минева, двамата овладяват критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация, съобщи Фокус.
Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания. При липса на лекарска намеса, има голям риск от смърт поради тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа. В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешно отделение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0