5000 български студенти ще могат да отидат на бригада в САЩ

5 хил. студенти ще имат възможност да прелетят Океана за студентска бригада тази година. Това обяви американският посланик Херо Мустафа на ц

5 хил. студенти ще имат възможност да прелетят Океана за студентска бригада тази година.

Това обяви американският посланик Херо Мустафа на церемонията за началото на тазгодишната кампания и връчи визите на първите одобрени младежи.

Мустафа отбеляза, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ (Work&Travel) е започнала през 2000 година, а в нея досега са се включили над 100 хил. студенти.

„Аз съм изключително развълнувана, че имам тази възможност да открия сезона на лятната програма за работа и пътуване в чужбина за тази година. Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови умения по английски език, да опознаят културата на Америка и разбира се, не на последно по значение място, да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България“, каза Херо Мустафа.

Американският посланик сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

„За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като , докато следвах съм пътувала два пъти – в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им“, заяви тя, след като връчи визите на трима млади българи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0