Оправдаха Цветанов по делото за присвояване на над 50 бона

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е оправдан и на втора инстанция по делото за присвояване на над 50 000 лева в полза на ексшефа на РЗБО

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е оправдан и на втора инстанция по делото за присвояване на над 50 000 лева в полза на ексшефа на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров. Софийският апелативен съд (САС) е потвърдил оправдателната присъда на Цветанов на първата инстанция, съобщиха днес от съда.
Цветанов е подсъдим за длъжностно присвояване на 50 569 лв. в полза на Тодоров, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба. Според обвинението той е допуснал бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново да напусне МВР с всички полагащи му се обезщетения, докато срещу него тече разследване, като му е заплатено дори за престоя в ареста.
Прокуратурата твърди, че Цветанов е разпоредил да бъде изплатено трудово възнаграждение на Тодоров за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров пък е бил задържан под стража в затвора в Ловеч. По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР.

COMMENTS

WORDPRESS: 0