Падналата от 5-ия етаж Алиса отлетя със специален самолет за Москва

Линейка на МБАЛ-Бургас транспортира 3-годишната Алиса Дикарева към летище Бургас, откъдето заедно с баща си Василий Дикарев и баба си тя отпътув

Линейка на МБАЛ-Бургас транспортира 3-годишната Алиса Дикарева към летище Бургас, откъдето заедно с баща си Василий Дикарев и баба си тя отпътува за Москва. Самолетът със спасеното дете разполага с медицински екип на борда, който ще следи състоянието на малката пациентка, съобщи „Флагман“.
В Русия лечението й продължава, там тя ще бъде обгрижвана от най-добрите лекари. Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукянчук и почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев съпроводиха линейката към бургаското летище. Още от самото начало двамата дипломати неотлъчно следят и съдействат по всички въпроси, свързани със случая с малката Алиса Дикарева и самоубийството на майка й Александра.
След полет от 5-ия етаж от кооперация на бургаската ул. „Батак 25″ малката Алиса бе приета в реанимация на бургаската болница в много тежко състояние, с опасност за живота и множество наранявания. След близо седмица борба за живота й, лекарите в МБАЛ-Бургас успяха да спасят детето.

COMMENTS

WORDPRESS: 0