От 5 до 15 години затвор за адвокат Елдъров

Адвокат Елдъров от Пловдив е задържан за подбудителство на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, съобщиха от Окръжната прокуратура. Зае

Адвокат Елдъров от Пловдив е задържан за подбудителство на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, съобщиха от Окръжната прокуратура. Заедно с прависта в ареста са още петима мъже. Четирима от тях – М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В. Бодуров са драснали клечката на кола и къща в град Баня, собственост на сътрудник на друг пловдивски адвокат.
Според обвинителите при пожара е имало сериозна опасност за живота на четиримата обитатели на имота. Същите четирима са опожарили и автомобил в Пловдив, трактор в с. Зелениково и още три палежа на автомобили и жилищен имот в с. Марково. От прокуратурата твърдят, че Спасов и Поптолев са ограбили и гръцки гражданин в Пловдив. В съучастие с П. Пенев са задигнали и кола от квартал Тракия в Пловдив. Адвокат Елдъров стоял и зад повреждането на автомобила на адвокат Димитър Беков. В началото на декември беше счупен прозорец на возилото му, през който е хвърлен обезглавен петел. Очаква се прокуратурата да поиска постоянна мярка задържане под стража за адвокат Елдъров и двама от съучастниците му. Останалите трима вече са с постоянен арест.
„Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са обвинени задържаните е лишаване от свобода от 5 до 15 години“, пише в официалното съобщение от прокуратурата. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0