5 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Влюбени сте, взели сте решение да се ожените. Всичко е толкова прекрасно, защото сте щастливи и нямате търпение да прекарате живота си заедно. А

Влюбени сте, взели сте решение да се ожените. Всичко е толкова прекрасно, защото сте щастливи и нямате търпение да прекарате живота си заедно.

Ако обаче сте двойка от сравнително скоро и не сте имали физическото време да разберете необходимото за другия, добре е да предприемете някои действия и да проведете важни разговори, които ще ви помогнат да разберете дали бъдещето ви ще е щастливо. Обмислете добре дали всичките ви сетива са спокойни и дали сте уверени, че това е вашата половинка. Не бързайте да казвате „Да“, ако нещо ви подсказва да изчакате…

1. Отидете на импровизирано и непредвидено пътешествие.

Характерите на хората си личат най-много в непредвидени ситуации. При такова пътуване ще разберете как действа той в изваждащи от строя обстоятелства. Ще си проличи дали можете да бъдете екип и да действате в синхрон или не си пасвате и ще се скарате.

2. Разберете ценностите на другия и се уверете, че сте на едно мнение за целите си.

За щастлив брак е важно и двамата партньори да споделят общи ценности, които да ги водят заедно напред. Обсъждайте различни аспекти на социалния живот, политиката, разбиранията ви за добро и лошо. Коментирайте думите и реакциите на близки и познати. Това ще ви помогне да вникнете в ценностната система на другия. Обсъдете бъдещите си цели. И не само общите ви, а и целите ви като личности. Най-сериозни разминавания в брака се получават тогава, когато не сте изяснили кой какво иска да постигне в живота, къде иска да се развива и пр.

3. Да поживеете заедно.

Като модерни хора вече сме свободни да живеем с половинките си преди сватбата. Възползвайте се от свободата на времето, в което сме родени. Опитайте да поживеете известно време заедно преди да узаконите връзката си, защото това ще ви даде най-ясна представа що за човек е половинката ви.

4. Говорете за пари.

Ще бъде късно за този разговор след като сте в брак. За да избегнете ситуации, в които се разминавате тотално по отношение на финансите в бъдеще, говорете за това сега.

5. И за деца.

Децата са не по-малко важна тема от парите. Те са естественото продължение на любовта между двама души, още повече встъпили в законна връзка. Важно е и двамата да сте на едно мнение в това отношение.