5 км коли чакат за влизане в София, 2 км – за да я напуснат

5 км коли чакат за влизане в София, 2 км – за да я напуснат

За втори ден колони от автомобили чакат на входа и изхода на София призори. 5 километра бе опашката за влизане в столицата на магистрала "Тракия", 2 к

За втори ден колони от автомобили чакат на входа и изхода на София призори. 5 километра бе опашката за влизане в столицата на магистрала „Тракия“, 2 км коли чакат, за да излязат – съобщава БНР тази сутрин.

Режимът за влизане и излизане от София – най-голямото огнище на коронавируса у нас – няма да бъде облекчен, заяви обаче по този повод ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, чиито призиви хората да не пътуват за Великден бяха пренебрегнати.

Обработката на коли на влизане бе изключително интензивна. За разлика от вчера се пропуска по-голямата част – по наблюдения на журналистическия му екип. Сутринта много коли бяха отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършваха допълнителни проверки. Условието да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че имат работа в столицата.

Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

„Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ – с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка“.

Пунктовете на изходите на столицата затвориха в 8 часа. Очаква се интензивен трафик и по време на втория прозорец за придвижване довечера.

COMMENTS

WORDPRESS: 0