49-годишна падна в двуметров изкоп прибирайки се от работа

Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не загина. Инцидентът стана в Момино село. Огромната дупка, издълбана за поставянето на нови тръб

Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не загина. Инцидентът стана в Момино село. Огромната дупка, издълбана за поставянето на нови тръби, не е била обезопасена.
49-годишната Стефка Графалска се прибирала към дома си вечерта. Уличното осветление не работило и в тъмното не видяла, че улицата пред къщата й е разкопана. Когато стъпила на тротоара, пропаднала в изкоп, пълен с вода.
„Тротоар няма. Не знаех, че е разкопано. Беше много тъмно и просто се озовах в пропастта долу. Няма светлини. Просто в първия момент бях много стресирана, имах усещането, че от самото падане съм се ударила сериозно. Стресът беше голям,“ разказа пострадалата Стефка пред NOVA.
Жената започнала да вика за помощ. Чули я нейни съседи, които веднага се отзовали. Близо час се опитвали да я извадят от изкопа.Тя е откарана в болницата в Раковски. Била насочена към ортопедичното отделение на болница Пловдив. „Тук всеки ден ще започнат да падат възрастни хора, като не знам какво“, заяви братът на пострадалата Николай Чапански. Подмяната на водопроводната мрежа се извършва с евросредства и струва 1,8 млн. лева. От строителната фирма, която извършва подмяната на водопровода твърдят, че обектът е бил обезопасен. Но лентите и знаците, които поставяли, често липсвали.
„Бяха откраднати ленти на един участък от пътя. Има откраднати тръби, които са за спирателните кранове. Ние не можем да сложим човек, който да пази. Имаме кражба на знаците. За инцидента разбрах от жителите. Не познавам жената, бих й се извинил“, каза инж. Стефан Илиев – технически ръководител на строителната фирма.
Кметът на селото призова хората да бъдат изключително внимателни, когато излизат пред разкопаните си домове.
„Контролирам ги да не разкопават така безразборно“, заяви кметът на Момино село Никола Стоянов.
Пострадалата жена обмисля да съди фирмата. Жителите на селото настояват пред държавните органи и община Раковски за повече контрол при изпълнението на строително-ремонтните работи.