4,6 по Рихтер разтърси Сливенско, жителите: Не сме усетили нищо!

 В 6,16 часа тази сутрин на територията на страната, в Източна Стара планина, е регистрирано земетресение. По данни на Европейския средизем

 В 6,16 часа тази сутрин на територията на страната, в Източна Стара планина, е регистрирано земетресение. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е с магнитуд 4.6 и е регистриран в 8:16 ч. Според Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН земетресението е било с магнитуд 3.9. Епицентърът отначало бе посочен на 15 км източно от Твърдица и 20 км западно от Сливен, а впоследствие „приближен“ на 16 км от Сливен. Точните координати на епицентъра са 42.71 северна ширина и 26.11 източна дължина, а данните за дълбочината също се променят.
Нищо не сме усетили, казаха няколко служители от общината в Сливен. Според тях земетресението трябва да е било доста по слабо от 4,4 по Рихтер.
Не знам къде е било това земетресение, но аз нищо не съм усетила. Съпругът ми на осмия етаж също нищо не е усетил, каза една от тях. Друга коментира, че едва ли има разрушения след като никой не е усетил труса. Звънят ни близки от цялата страна да питат как сме, казаха още те.

COMMENTS

WORDPRESS: 0