41-годишен се удави, докато търси съкровище в подземна пещера

Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир" край с. Медвен взе поредна жертва, съобщава Котелнюз. 41-годишен мъж, екипиран с люб

Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва, съобщава Котелнюз. 41-годишен мъж, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, намери смъртта си в бурните и студени води на енигматичния вир край родното село на Захари Стоянов. За трагичния инцидент съобщи кметският наместник на селото Кънчо Дънеков.
Инцидентът е станал на 7 ноември, когато двама мъже от Варна пристигнали в райнона на вира с джип „Тойота“. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел, докато се е намирал в буйните води на вира на мястото, където и в момента има силни водовъртежи. Минало известно време и при подръпването на въжето, мъжът на сушата установява, че нещо не е наред и че във водата няма движение. След като се опитал да издърпа своя приятел, но не успял, човекът се уплашил и потърсил помощ на телефон 112. Спасителните екипи издърпали с кука и въже бездиханното тяло на удавения любител гмуркач.
Тялото на поредната жертва от водата на този вир е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелия авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.
По думите на кмета на селото Кънчо Дънеков, легендите, свързани с подземната пещера, входът на която се крие под самия вир, продължава да събира от цяла България и балканския полуостров иманяри и всякакви хора, готови да рискуват живота си, за да достигнат до заветната кухина, в която очакват да намерят съкровище.
10 души са загинали през годините заради влизане във водоема, когато водата не става за къпане при това с налудничави подбуди за търсене на златото и скъпоценностите и въпреки предупредителните табели и надписи. През лятото на мястото, което се води неохраняем водоем, през година стават злополучни инциденти. Давят се предимно деца.

COMMENTS

WORDPRESS: 0