Няма ДНК материал и отпечатъци от други лица, освен от Атанаска на мястото на убийството на малката Алекс

Родителите й поискаха 400 бона кръвнина и доживотен затвор без право на замяна Убийцата на 8-годишата Александра от Поморие не е била изнасилва

Родителите й поискаха 400 бона кръвнина и доживотен затвор без право на замяна

Убийцата на 8-годишата Александра от Поморие не е била изнасилвана, нито бита. Това потвърди пред Бургаския окръжен съд съдебният лекар Косьо Янков, съобщава „Флагман“. 39-годишната Атанаска Георгиева се опита да се отрече от първоначалните показания. В края на май м.г., след края на разследването Атанаска внезапно поиска нов разпит и заяви, че убийството е извършено от мъж, когото тя познава по прякор. Тя твърдеше, че той я изнасилил преди покушението. В таванската стая на Атанаска обаче не бяха намерени следи от друг човек.

Делото за разтърсващото убийство на малката Александра Тодорова-Алекс, което потресе цяла България в началото на април м.г, започна днес в Бургаския окръжен съд. В първите 18 часа на неизвестност, докато полицията още търсеше следи от детето, бяха пускани какви ли не версии за рекет, отвличане или убийство, свързани с лихварския бизнес на бащата Веселин Тодоров-Германеца.
Тялото на Алекс бе открито под леглото на съседката Атанаска, живееща под наем в таванско помещение в блока, който обитава семейството на Германеца. Момиченцето било удушено с найлонов плик, нахлузен на главата му. Според заключението на психиатрите убийцата била напълно нормална, но се изживявала като отхвърлена от обществото, трупала завист и злоба към заможното семейство на детето.
В момента в Бургаския окръжен съд се изслушват експертите, направили експертизите. Родителите на убитото момиченце бяха конституирани като частни обвинители. Веселин и Ивелина Тодорови поискаха общо 400 000 лева кръвнина.
Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров малката Алекс била на гости около 1 час в апартамента на Атанаска, преди 39-годишната жена да й посегне на живота. При аутопсията са намерени следи от храна, които детето е поело преди да бъде удушено. В квартирата малката Алекс погледнала снимката на синовете на Атанаска и ги нарекла по детски грозни. Именно тези думи провокирали 39-годишната жена от Златоград. В началото на разследването Атанаска твърдеше, че внезапно се вбесила от думите на детето, нахлузила на лицето му найлонова торба, увила я с тиксо около врата и го държала, докато спре да мърда. Увила трупа в чувал за боклук и го скрила под леглото.
Извършените по делото експертизи са категорични – по тиксото, с което е омотана черната торбичка върху главата на Алекс, има отпечатък на Атанаска и на никой друг. По тиксото има и ДНК профил на двама души – Алекс и Атанаска.
Днес сестрата на Атанаска – Северина, която поведе кампания в нейна защита, не дойде на процеса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0