Убитата Татяна Стоянова купила жилището си за 40 000 лв. при реална цена 60 000 евро

Убитата в Пазарджик Татяна Стоянова е купила апартамента си за 40 хиляди лв. Жилището, което е в нова кооперация на ул. "Д. Греков" в Пазарджик, е

Убитата в Пазарджик Татяна Стоянова е купила апартамента си за 40 хиляди лв. Жилището, което е в нова кооперация на ул. „Д. Греков“ в Пазарджик, е 105 кв.м., а не както се тиражира след убийството, 150 кв метра, пише „24 часа“.
Сделката е била изповядана миналата година при местен нотариус, а продавач е фирмата на строителен предприемач, която е построила сградата. Според брокери на недвижими имоти в Пазарджик обикновено в договорите за покупко-продажба на жилища се пише данъчната оценка на имота, а не реалната цена на сделката.
Вероятно тази практика е използвана и от Татяна Стоянова при изповядането на сделката. Реалната цена на апартамента обаче е поне 60 хиляди евро, смятат специалисти в бранша.
Все още не е ясно дали убитата, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик, впоследствие е теглила кредит за жилището си, тъй като все още няма резултати от разриване на банковата тайна по отношение на Стоянова. Междувременно няма напредък в издирването на убиеца, разстрелял 33-годишната жена.

COMMENTS

WORDPRESS: 0