4-месечния Алекс беше успешно трансплантиран в Германия

4-месечния Алекс беше успешно трансплантиран в Германия

4-месечния Алекс, за когото имаше голяма дарителска кампания, беше успешно трансплантиран в Германия. Момченцето имаше прогресивно увреждане на че

4-месечния Алекс, за когото имаше голяма дарителска кампания, беше успешно трансплантиран в Германия. Момченцето имаше прогресивно увреждане на черния дроб. Трансплантацията беше направена в Хамбург, а донор стана неговия баща.

Трансплантацията беше много успешна, без никакви проблеми по време на операцията. В момента Алекс все още е в интензивно отделение, но това е чисто и просто от предпазна мярка, за наблюдение. Той е добре, лекарите казват, че всички показатели са напълно нормални и че са страшно доволни от това как той се развива и приема новия си черен дроб. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Роксана Ангелова, майка на Алекс. Татко му също вече е добре и ходи, коментира още майката. Не очаквах, че има толкова много добри хора, които да помогнат да съберем толкова бързо необходимата сума от 250 хиляди евро, затова сме им толкова благодарни. Ще се опитаме да отгледаме Алекс наистина много добре, да го възпитаме наистина добре, да помага на хората, да е съпричастен, състрадателен. Толкова сме благодарни на всички, че в момента не мога да опиша радостта си, каза още майката на 4-месечния Алекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0