4 март: Коронавирус няма, но сезонният грип изчерпва медицинските ресурси!

4 март: Коронавирус няма, но сезонният грип изчерпва медицинските ресурси!

В България все още няма регистриран случай на коронавирус. Около нас в Хърватска има 9 случая, Гърция - 7 , Румъния - 4. Това обяви на днешния брифинг

В България все още няма регистриран случай на коронавирус. Около нас в Хърватска има 9 случая, Гърция – 7 , Румъния – 4. Това обяви на днешния брифинг проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който е началник на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб. „С внимание следим ситуацията в Германия и Франция. Пробите при нас са все още отрицателни“, заяви шефът на ВМА.
Той поясни, че тази нощ във ВМА са приети девет души. „Двамата от тях са курсанти от Велико Търново, които са били на обменни начела в Торино. Прието е и едно семейство от София. Те са имали контакт с италианско семейство, което им е било на гости в столицата. След като са се върнали в Италия са диагностицирани с коронавирус и са осведомили нашенците“, заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски. „Ние се стремим да се абстрахираме от подобни обвинения, които няма да квалифицирам какви са. Лабораториите извършват своята работа по всички правила“, заяви шефът на ВМА, който коментира обвиненията, че притеснителните случай на коронавирус у нас не се регистрират правилно и затова няма обявени заразени, пише агенция „Блиц“.

„Най-голямата тревога в Щаба е сезонният грип. Причината за това е, че той изчерпва медицинските ресурси“, допълни той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0